İSTANBUL / ESENLER - Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Oruç Reis mah. 562. sok. No19/1 Esenler/İstanbul
Vizyon
Vizyonumuz bulunduğumuz sosyal çevreye katkı sağlayan, öğrenci-veli-öğretmen ilişkilerinde hoşgörüyü yakalayan; eğitim, yönetim ve sosyal faaliyetlerde başarısını kabul ettirmiş, tercih ve takdir edilen bir kurum olmaktır.
Misyon
Misyonumuz milli ve manevi değerlere bağlı, kendisi ve toplumu ile barışık, özgüveni yüksek, bilgi çağının gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanan, hoşgörü sahibi, iyi bir insan, iyi bir öğrenci, iyi bir toplum yetiştirmektir.
Başarılar
İlkokul Fiziksel Etkinlikler yarışmalarında ilçe ve il birinciliklerimiz bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim
Sabah grubu : 08:00 - 12:50 Öğle grubu : 13:20 - 18:10
Metro,İett ve Minibüs.
Okulumuzda servisle ulaşım bulunmamaktadır.
Oruç Reis Mh. 562. Sk. No:19/1 Esenler/İstanbul
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı üzerinde, “ORUÇ REİS DURAĞI"nın altında bulunmaktadır. Metro durağına olan uzaklığı sadece 350 metredir. 33, 33M, 98G otobüslerine veya Topkapı Dere-Tepe dolmuşlarına binip Turgutreis Tepe durağında; 98Y otobüsü veya Yüzyıl dolmuşlarına binip İstanbul Tıp merkezinde indikten sonra 2 dakika yürüme mesafesindedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında İlkokul Fiziksel Etkinlikler (İFET) alanında İstanbul 1. olmuştur.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Harezmi eğitim Modeli uygulanmakta olup, okulumuz aynı zamanda TEMA gönüllüsü olarak ulusal projelerde yer almaktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren aktif hale getirilmiş, tüm derslerle disiplinlerarası çalışmayı sağlayan Tasarım-Beceri Atölyeleri (TBA) bulunmaktadır.